ERP voor de kunststofverwerking? Kies voor Scherpthe en Epicor

Hoge kwaliteit tegen beheersbare kosten

Groeien in een competitieve markt

De druk op kunststofverwerkers is hoog. Naast de digitale transformatie zit je in een transitie van je klant-leverancier-relatie. Waar je vroeger als leverancier je klant van producten voorzag, verwachten klanten nu dat je als partner meedenkt over de waarde jij toevoegt aan hun processen. Of je nu een algehele update van de klantenservice overweegt of wilt uitbreiden naar assemblage op locatie, je hebt ondersteuning nodig. Wij helpen je de kwaliteit van jouw producten hoog houden, geven je inzicht in je processen én de daaraan gepaard gaande kosten en zorgen dat jij kunt groeien in een competitieve markt door nieuwe diensten aan te bieden.

Werk goedkoop én goed

De kern van kunststofverwerking is kostenbeheersing. Of je nu injectiemallen maakt of hoogwaardige medische producten, je wilt tegen een zo laag mogelijke prijs kwaliteit leveren. Met onze oplossing vind je de beste prijzen voor grondstoffen, hou je arbeidskosten in de hand en verlaag je de doorlooptijden.

Kwaliteitscontrole en documentatie

Hou overzicht op de kwaliteit van de producten die je produceert en zorg dat je ze voorziet van de juiste documentatie. Daarmee toon je niet alleen de kwaliteit van je producten aan, maar maak je het ook eenvoudiger voor je klant om van jouw diensten gebruik te maken.

Kostenreductie

Hoe lager je kosten, hoe beter je marktpositie. Wij helpen je met de reductie van vaste kosten met speciale modules voor Statische Procescontrole (SPC) en Statische Kwaliteitscontrole (SQC). Beiden zijn geïntegreerd in onze MES-oplossing om jouw processen zo optimaal mogelijk te ondersteunen.

Meer dan 50 jaar ervaring in de kunststofverwerking

Epicor werkt al meer dan 50 jaar samen met kunststofverwerkers. Deze ERP-oplossing is gemaakt om zo goed mogelijk op specifieke wensen van jouw branche aan te sluiten. Bij Scherpthe voegen we daar onze expertise aan toe. Die plaatst jouw manier van werken centraal. Wij kijken eerst naar jouw mensen, wensen en processen. Op basis daarvan configureren we de software. Zo krijg jij een oplossing die naadloos aansluit bij jouw manier van werken.


Voeg waarde toe

Maak jezelf onmisbaar voor je klanten door waarde aan je producten toe te voegen. Gebruik uitgebreide productieplanning om nabewerkingen aan te bieden. Je klant kan eenvoudiger met jouw producten aan de slag, jij kan de orderwaarde verhogen. Gebruik onze plannings-tooling om voorraad af te stemmen op geanticipeerde vraag. Zo verlaag je de levertijden van standaardorders. Hou scherp wat jouw klanten nodig hebben, en gebruik die kennis om jouw aanbod met hun vraag mee te laten groeien.

Hou je productie real-time in de gaten

Verbind jouw ERP-systeem met de machines en werkplekken die jouw productievloer vormen. Haal direct cijfers met betrekking tot scrap en downtime naar voren, automatiseer je kwaliteitscontrole en hou je energieverbruik in de gaten. Met behulp van onze oplossing, kun je de planning aanpassen voordat problemen zich voordoen. Daarnaast gebruik je deze cijfers om je productie te optimaliseren.

Geavanceerde MES-oplossing

Werk efficiënt, maak kwalitatief hoogwaardige machines én reduceer scrap door een Manufacturing Execution System in te zetten. Onze geavanceerde MES-oplossing houdt zelf jouw machines in de gaten en voert automatisch analyses uit op de productieprocessen. Je krijgt direct melding als een project achterloopt, je machines worden in de gaten gehouden en je hebt het energieverbruik scherp in beeld. Dankzij integratie met moderne sensoren ben je gelijk klaar om IoT-technieken op de werkvloer in te zetten.

Wat kan het MKB met ERP?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. In het MKB gebruik je het om alle bedrijfsmiddelen en -processen te beheren. Binnen ERP zitten je financiën, voorraadbeheer, orderplanning en ga zo maar door. Met een goed ingericht ERP-systeem kan de maakindustrie efficiënter werken, slimmer plannen en zo groeien.

Lees meer over ERP voor het MKB

Zo maken wij jouw oplossing op maat

Stap 1

ICT is voor jou en niet andersom. Wij kijken hoe jij werkt en laten daar onze bedrijfskundige expertise op los.

Stap 2

We bouwen met standaard bouwblokken een oplossing die jouw manier van werken ondersteunt.

Stap 3

Wij zorgen dat je onze oplossing goed leert kennen. Kom je er toch niet uit? Dan kun je voor service altijd bij ons terecht.