ERP voor de machinebouw nodig? Kies voor Scherpthe en Epicor

Lever niet alleen machines, maar ook service

Hou overzicht over de complexe en unieke producten die je bouwt

Machinebouw is geen lopendebandwerk (tenzij je lopende banden bouwt natuurlijk). Jij levert je klanten unieke en vaak complexe producten. Die opdracht stopt niet bij oplevering, maar gaat door nadat jouw machine in gebruik is. De klant verwacht volledige service: installatie op locatie en onderhoud en reparaties wanneer nodig. Jij ben niet alleen verantwoordelijk voor ontwerp- en productieplanning, maar ook voor de nazorg. Wij leveren je een oplossing waarmee je zicht houdt op onderhanden én geleverd werk. Jij kan je klanten bedienen van topproducten én dito service.

Snel reageren, kosten in de hand houden

Epicor Kinetic voor Industrial Machinery is gebouwd om machinebouwers te ondersteunen. Je kunt er snel mee reageren als er veranderingen nodig zijn. De geautomatiseerde kostenramingen laten zien wat dit met de prijs doet en geven je aanknopingspunten om binnen budget te blijven.

Overzicht houden

Hoe ver ben je met het project? Waar zijn de CAD-tekeningen? Hoe lang nog voor de volgende milestone of rekening? Met Epicor Data Discovery & Data Analytics zie je wat er speelt en kun je ingrijpen waar dat nodig is.

Producten configureren

Of ze nu MTO (Manufacture to Order), CTO (Configure to Order) of ETO (Engineer to Order) verwachten, jij kunt je klant bedienen. Met de geïntegreerde productconfigurator van Epicor maak je het je klanten makkelijker én hou je zelf scherper wat de vraagprijs moet zijn om de marges gezond te houden.

Meer dan 50 jaar ervaring in de machinebouw

Epicor werkt al meer dan 50 jaar samen met machinebouwers. Deze ERP-oplossing is gemaakt om zo goed mogelijk op de specifieke wensen van jouw branche aan te sluiten. Bij Scherpthe voegen we daar onze expertise aan toe. Die plaatst jouw manier van werken centraal. Wij kijken eerst naar jouw mensen, wensen en processen, op basis daarvan configureren we onze software. Je krijgt een oplossing die naadloos aansluit bij jouw manier van werken.

(Bijna) iedere machine is uniek

De grootste uitdaging binnen de machinebouw is dat bijna iedere machine die je bouwt uniek is. Klanten vragen jou om binnen hun specificaties te bouwen (MTO), willen binnen jouw mogelijkheden een eigen apparaat samenstellen (CTO) of vragen jou een apparaat voor hun doelstelling te ontwerpen (ETO). Wij helpen je bij deze lastige processen ondersteunen met Manufacture to Order, Configure to Order en Engineer to Order modules binnen ons systeem. Jij kunt unieke producten maken die volledig aan de strikte eisen van jouw klanten voldoen.

Installatie bij klant

Installeren bij de klant kan nogal wat voeten in de aarde hebben. Wij ondersteunen dit complexe traject met projectmanagementsoftware. Je houdt scherp wie er betrokken is, wat de status van de installatie is en hoe het budget zich verhoudt tot die status. Ligt er vertraging in het verschiet, of stijgen de kosten onverwacht? Dan zie je dat direct en kun je achterhalen wat de oorzaak is. Zo zorg je bijtijds dat trajecten weer op de rails komen.

Maak offreren eenvoudiger

Hoe sneller en scherper je offerte, hoe makkelijker het verkooptraject. Wij hebben een offertemodule waarmee je sneller offreert door op basis van CAD&CAM-tekeningen een eerste raming op te stellen. Onderdeellijsten komen automatisch uit het systeem op jouw offerte. Met de ingebouwde configurator kunnen klanten snel en eenvoudig jouw machines aan hun wensen aanpassen.

Wat kan het MKB met ERP?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. In het MKB gebruik je het om alle bedrijfsmiddelen en -processen te beheren. Binnen ERP zitten je financiën, voorraadbeheer, orderplanning en ga zo maar door. Met een goed ingericht ERP-systeem kan de maakindustrie efficiënter werken, slimmer plannen en zo groeien.

Lees meer over ERP voor het MKB

Zo maken wij jouw oplossing op maat

Stap 1

ICT is er voor jou en niet andersom. Wij kijken hoe jij werkt en laten daar onze bedrijfskundige expertise op los.

Stap 2

We bouwen met standaard bouwblokken een oplossing die jouw manier van werken ondersteunt.

Stap 3

Wij zorgen dat je onze oplossing goed leert kennen. Kom je er toch niet uit? Dan kun je voor service altijd bij ons terecht.