ERP voor de metaalindustrie nodig? Kies voor Scherpthe en Epicor

Herwin de controle over je marges

Hou kwaliteit en kosten doorlopend in de gaten

Grondstofkosten zijn onvoorspelbaar terwijl de klant steeds om een lagere prijs vraagt. Succesvol produceren in de metaalindustrie vraagt om zorgvuldige afwegingen. Je wilt klanten aantrekken die goed aansluiten bij jouw business. Daarnaast hou je een constant oog op de kwaliteit van jouw producten. Je wilt consistent hoogwaardige producten leveren tegen kosten die in de hand blijven. Dat kan maar op één manier goed: door je processen tegen het licht te houden en te versterken. Wij helpen je daarbij.

Kosten in de hand, inkoop ondersteund

Wij zorgen dat je gereedschappen hebt om je scrap te reduceren en kosten in de hand te houden. Onze oplossing helpt je bij de inkoop van grondstoffen en verbetert je planning vanaf order tot aan levering.

Extra diensten aanbieden

Hou je klanten tevreden door extra diensten aan te bieden. Met behulp van onze oplossing kan jouw R&D afdeling beter samenwerken met (of zelfs werken voor) de klant. Geef toegang tot een configurator en maak het personaliseren van producten eenvoudiger.

Verbeter de klantervaring

Een uitstekende klantervaring zorgt dat de klant terug blijft komen. Kies voor Epicor via Scherpthe en je versnelt je dienstverlening, verbetert de communicatie en maakt het voor je klanten makkelijker om jouw producten in de supply chain te integreren.

Meer dan 50 jaar ervaring in de metaalindustrie

Epicor werkt al meer dan 50 jaar samen met metaalindustrie. Deze ERP-oplossing is gemaakt om zo goed mogelijk op de specifieke wensen van jouw branche aan te sluiten. Bij Scherpthe voegen we daar onze expertise aan toe. Die plaatst jouw manier van werken centraal. Wij kijken eerst naar jouw mensen, wensen en processen, op basis daarvan configureren we onze software. Je krijgt een oplossing die naadloos aansluit bij jouw manier van werken.

Maak offreren eenvoudiger

Hoe sneller en scherper je offerte, hoe makkelijker het verkooptraject. Wij hebben een offertemodule waarmee je sneller offreert door op basis van CAD&CAM tekeningen een eerste raming op te stellen. Ons systeem plaatst onderdeellijsten automatisch op jouw offerte. Met de ingebouwde configurator kunnen klanten snel en eenvoudig hun wensen wat betreft bestellingen doorgeven. Waar mogelijk worden die automatisch al gecontroleerd op haalbaarheid.

Geavanceerde MES-oplossing

Werk efficiënt, maak kwalitatief hoogwaardige machines én reduceer scrap door een Manufacturing Execution System in te zetten. Onze geavanceerde MES-oplossing houdt zelf jouw machines in de gaten en voert automatisch analyses uit op de productieprocessen. Je krijgt direct melding als een project achterloopt, je machines worden in de gaten gehouden en je hebt het energieverbruik scherp in beeld. Dankzij integratie met moderne sensoren ben je gelijk klaar om IoT-technieken op de werkvloer in te zetten.

Kwaliteitsmanagement (QMS)

Met onze kwaliteitsmanagementoplossing hou je jouw klanten tevreden. Jouw producten voldoen aan de stringente eisen van zowel jouw klanten als van jouzelf. Maar QMS doet meer. We zetten het in om de productiekosten te verlagen door effectiever samen te werken, scrap te reduceren en fouten terug te dringen. Daarnaast helpt QMS je te voldoen aan wettelijke eisen op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid.

Wat kan het MKB met ERP?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. In het MKB gebruik je het om alle bedrijfsmiddelen en -processen te beheren. Binnen ERP zitten je financiën, voorraadbeheer, orderplanning en ga zo maar door. Met een goed ingericht ERP-systeem kan de maakindustrie efficiënter werken, slimmer plannen en zo groeien.

Lees meer over ERP voor het MKB

Zo maken wij jouw oplossing op maat

Stap 1

ICT is er voor jou en niet andersom. Wij kijken hoe jij werkt en laten daar onze bedrijfskundige expertise op los.

Stap 2

We bouwen met standaard bouwblokken een oplossing die jouw manier van werken ondersteunt.

Stap 3

Wij zorgen dat je onze oplossing goed leert kennen. Kom je er toch niet uit? Dan kun je voor service altijd bij ons terecht.