Onze oplossingen

Epicor! 

Marktleider in ERP-software voor de Maak industrie

Op zoek naar ERP voor de MKB en MKP+ in de maakindustrie?

Gemaakt door en voor productiebedrijven

De focus van Scherpthe ligt op mens en proces binnen de Maakindustrie. Met Epicor ERP voor het MKB en MKB+ ondersteunen we deze aanpak. De kracht van dit ERP-systeem zit in de combinatie van standaardfunctionaliteit en koppelingen. Epicor bevat vergaande ondersteuning voor de maakindustrie specifieke processen en uitdagingen. Met Epicor ERP krijgen bedrijven grip op bedrijfsprocessen en overzicht op logistieke stromen. Dankzij de geïntegreerde financiële module, zijn alle processen ook administratief volledig af te dekken.

Epicor bevat standaardondersteuning voor bedrijven die onderling handel drijven (moeder-dochter of zusterbedrijven). Ook kun je met deze oplossing direct werken met verschillende valuta en in verschillende landen. Zeker voor internationaal opererende organisaties is het aantrekkelijke licentiemodel een pluspunt. Epicor werkt met concurrent users. Wie achter de zon aan eerst met 10 medewerkers in Nederland en daarna met 10 in de VS werkt, heeft aan 10 licenties genoeg.

Het licentiemodel is erg aantrekkelijk qua budget. De licentie is floating. Dus in Amerika ‘s ochtends en Azië daarna. Dat is ideaal. Wij zijn daar aangenaam door verrast. Kostentechnisch is dit een interessant pakket.

Mark Scharringa, Global ICT Manager Doedijns

De krachtpunten van Epicor

1. Betere analyses dankzij gedetailleerde data

Epicor maakt werk niet alleen prettiger, het legt ook meer details vast in de systemen. Die rijke data levert een schat aan informatie op, die je eenvoudig ontdekt met behulp van Power BI, Qlik Sense of een andere analyseoplossing.

2. Soepel overal samenwerken

Samenwerken gaat soepel via Epicor Collaborate. Als een soort Facebook voor jouw bedrijf, volg je via dit systeem accounts, orders en andere belangrijke zaken. Verandert er iets in de orderstatus? Dan krijg je een signaal en kun je direct kijken wat er speelt.

3. Overzichtelijk documentbeheer

Alle documenten hou je op één plek overzichtelijk bij elkaar met het ingebouwde Document Management Systeem (DMS). Jouw mensen kunnen de bestanden die ze nodig hebben snel vinden. Daarnaast weten ze zeker dat ze de laatste versie voor zich hebben.

4. Snel zoeken

Jouw gegevens doorzoek je met Enterprise Search alsof je jouw eigen bedrijfs-Google bij de hand hebt. Resultaten komen bij je terug in een tag-cloud. Weet je niet precies wat je zoekt, dan zie je met dit overzicht van relevante opties snel waar je moet zijn.

5. Workflows automatiseren

Breng al je bedrijfsprocessen samen én pas ze naar wens aan met Automation Studio. Hiermee maak je workflows waarin je processen, applicaties en data met elkaar verbindt. Wij gebruiken het om jouw systeem voor je op te zetten. Jij kunt er zelf ook mee in de weer om meer mogelijkheden te ontdekken.

6. Efficiënter werken

De modules binnen Epicor zijn opgebouwd om jouw manier van werken te ondersteunen én om die te optimaliseren. Wij gebruiken onze kennis en ervaring op het gebied van LEAN Production om jouw bedrijfsvoering nog efficiënter te maken.