Zo implementeren wij ERP in het MKB

Snel aan de slag met bewezen software en een doordachte ERP-implementatie

In 5 stappen over naar Epicor ERP voor het MKB

Implementatie van ERP voor het MKB is niet niets. Al je bedrijfsprocessen gaan over op een nieuw systeem. Dat vereist gepaste zorg en een doordachte aanpak. Wij volgen daarom de 5 fases van de Epicor Signature Methodology: Prepare, Plan, Design, Validate en Deploy. Deze projectmatige aanpak verzekert een soepele implementatie.

Soepel samenwerken

Jij kunt bij de informatie die je nodig hebt en deelt die met je medewerkers. Mensen kunnen soepeler samenwerken omdat ze weten wat er speelt en waar ze meer informatie kunnen halen.

Overzicht houden

Al je kritische bedrijfsgegevens, processen en andere data staat in een overzichtelijke omgeving. Jij ziet wat er speelt en kunt ingrijpen waar dat nodig is.

De standaard op maat

Wij zetten onze bedrijfskundige expertise in om standaardsoftware én jouw manier van werken samen te brengen tot één onderhoudsvriendelijke omgeving die op maat voor je wordt geconfigureerd.

ERP implementeren in 5 fases

Onze aanpak is gericht op gelukkige mensen. Wij worden blij omdat we jou blij gaan maken met een topsysteem. In 5 fases geven we je de middelen om meer controle te hebben, betere resultaten te boeken en je met tevreden medewerkers samen te werken. Dat doen we met deze 5 fases.

Voorbereiding

Wat speelt er binnen jouw bedrijf? Welke problemen wil je direct aanpakken en wat verwacht je van onze ondersteuning? In overleg bepalen we de scope van het project (wat we gaan doen) en de beoogde resultaten.

Planning

We brengen je huidige processen in kaart en gaan kijken hoe we jouw bedrijf kunnen ondersteunen. Daarbij kijken we ook naar de mogelijkheden die herinrichting van die processen kan bieden.

Ontwerp

We vertalen de planning naar een oplossing die we in Epicor ERP inrichten. Waar mogelijk gebruiken we de standaard en waar nodig maken we aanpassingen. Als we functionaliteit missen dan voegen we die toe.

Validatie

We testen onze inrichting natuurlijk eerst zelf uitvoerig. Als wij denken dat alle processen soepel lopen, nodigen we jou uit om mee te kijken. Wij zijn pas tevreden als jouw mensen er mee uit de voeten kunnen.

Implementatie

Als de inrichting goed is, gaan we over op implementatie van het systeem in jouw bedrijf. We trainen jouw mensen om ermee te werken. Na afloop houden we een evaluatie om te kijken of er nog openstaande punten zijn.

Waarom Scherpthe?

Mensen maken de maakindustrie, wij kijken daarom eerst naar mens en proces voor we op automatiseren over gaan. Als bedrijfskundigen weten wij dat je eerst moet organiseren voor je kunt automatiseren. Zo komen wij tot oplossingen die bij jouw bedrijf én bij jouw manier van werken passen. Dat maakt het werk makkelijker, zorgt voor betere resultaten en geeft je ook nog eens controle. Wat wil je nog meer?

Lees meer over Scherpthe

Zo maken wij jouw oplossing op maat

Stap 1

ICT is voor jou en niet andersom. Wij kijken hoe jij werkt en laten daar onze bedrijfskundige expertise op los.

Stap 2

We bouwen met standaard bouwblokken een oplossing die jouw manier van werken ondersteunt.

Stap 3

Wij zorgen dat je onze oplossing goed leert kennen. Kom je er toch niet uit? Dan kun je voor service altijd bij ons terecht.