Zo implementeren wij ERP

Snel aan de slag met bewezen ERP software en een doordachte ERP-implementatie

Automatisch maar niet vanzelf

Overstappen op of instappen in een nieuwe ERP oplossing is een strategische beslissing voor de langere termijn. De verwachtingen van een ERP oplossing zijn hoog. 

Als het goed is werkt na de implementatie alles automatisch...  Klopt, alleen dat gaat niet vanzelf! 

De mate waarin je bedrijf nu al is geautomatiseerd, de gedetailleerdheid van de verschillende processtappen, de verscheidenheid aan productie methodologieën maar ook ingrijpende (internationale) wet en regelgeving bepalen de complexiteit van de implementatie van je nieuwe ERP-systeem.

Daarnaast bepaalt IT-volwassenheid maar zeker ook de veranderbereidheid de mate van van gevraagde 'complexiteit' die je kan of moet willen realiseren bij een eerste overgang of implementatie. Soms moet je eerst leren lopen voor je kan rennen. 

Scherpthe biedt voor bedrijven in verschillende stadia van ICT-volwassenheid en vraagcomplexiteit een eigen aanpak. 

Epicor Signature implementatie methodologie

Epicor Signature implementatie methodologie is een één-op-één implementatie methodologie gebaseerd op de best practice van de Epicor implementaire methodologie. Je wordt stap voor stap begeleid in een individueel implementatieplan dat aansluit op jouw bedrijfssituatie, processen, wensen en eisen. 

Click Try Go! EpiMake

Met ruim 10 jaar Epicor ERP implementatie in de Maakindustrie heeft Scherpthe ook haar eigen best practice ontwikkeld. Deze is toepasbaar op de grootste gemeenschappelijke deler van scala-ups en (kleinere) MKB bedrijven. De best practice bestaat uit een voorgeconfigureerde Epicor ERP-oplossing waarin de meestvoorkomende processen en branche inrichting al is voorbereid: EpiMake. Op basis van het uniek Click Try Go! on-boarding programma begeleiden we klanten in een reeks van online workshopsessies in korte tijd door de oplossing en komen we tot een finetuning op basis van jouw bedrijfsspecifieke instellingen.

Bepaal welke aanpak het beste past bij jouw bedrijfssituatie!

Daarom Scherpthe!

Mensen maken de maakindustrie! Wij kijken daarom eerst naar mens en proces voor we over gaan tot automatiseren. Als bedrijfskundigen weten wij dat je eerst moet organiseren voor je kunt automatiseren. Zo komen wij tot oplossingen die bij jouw bedrijf én bij jouw manier van werken passen. Dat maakt het werk makkelijker, zorgt voor betere resultaten en geeft je ook nog eens controle. Wat wil je nog meer?

Lees meer over Scherpthe

Zo maken wij jouw oplossing op maat

Stap 1

ICT is voor jou en niet andersom. Wij kijken hoe jij werkt en laten daar onze bedrijfskundige expertise op los.

Stap 2

We bouwen met standaard bouwblokken een oplossing die jouw manier van werken ondersteunt.

Stap 3

Wij zorgen dat je onze oplossing goed leert kennen. Kom je er toch niet uit? Dan kun je voor service altijd bij ons terecht.