ERP voor het MKB?

Maak jouw productiewerk makkelijker, efficiënter én hou controle met ERP

Wat is ERP? Is dat wat voor het MKB?

Ieder maakbedrijf heeft financiële stromen, een toeleveringsketen, eigen processen, een salesafdeling, logistieke stromen en een productievloer. Met ERP beheer je alle dagelijkste bedrijfsactiviteiten: van voorraadbeheer en orderoverzicht tot aan productieplanning. Door alle bedrijfs- en productiemiddelen in één omgeving te beheren, kun je efficiënter produceren, beter inspelen op marktomstandigheden en zo de groei van je bedrijf aanjagen.

Planning

Hou overzicht op grondstoffen, subassemblages, productiemedewerkers en machines. Dan kun je just-in-time en precies volgens afspraak leveren aan je klanten.

Accounting

Met de financiële modules van ERP, hou je de kosten in de hand en je marges gezond. Je facturatie en grootboek zijn in orde en je hebt alle gegevens om nacalculaties uit te voeren bij de hand.

Ketenoverzicht

Geen enkel maakbedrijf staat op zichzelf. Hou toeleveranciers en vaste klanten goed in beeld zodat je jouw processen van ‘zand tot klant’ kunt stroomlijnen.

Wat is Epicor ERP?

Epicor ERP is in samenwerking met productiebedrijven gebouwd. Het resultaat is een gestroomlijnd ERP-systeem dat van huis uit is ingericht op branche-specifieke eisen. Epicor bevat standaard MTO (Made-to-order) ondersteuning en helpt met ingebouwde LEAN-optimalisaties discrete productiebedrijven efficiënter werken. Naast alle standaard bedrijfsprocessen is Epicor gebouwe om vanaf de shop floor tot in de backoffice alle materialen en productieprocessen te monitoren. Dit maakt het zeer geschikt om tegen een uitstekende kostprijs snel te produceren en zo de marges te maximaliseren.

Waarom Scherpthe?

Mensen maken de maakindustrie, wij kijken daarom eerst naar mens en proces voor we op automatiseren over gaan. Als bedrijfskundigen weten wij dat je eerst moet organiseren voor je kunt automatiseren. Zo komen wij tot oplossingen die bij jouw bedrijf én bij jouw manier van werken passen. Dat maakt het werk makkelijker, zorgt voor betere resultaten en geeft je ook nog eens controle. Wat wil je nog meer?

Lees meer over Scherpthe

Zo maken wij jouw oplossing op maat

Stap 1

ICT is voor jou en niet andersom. Wij kijken hoe jij werkt en laten daar onze bedrijfskundige expertise op los.

Stap 2

We bouwen met standaard bouwblokken een oplossing die jouw manier van werken ondersteunt.

Stap 3

Wij zorgen dat je onze oplossing goed leert kennen. Kom je er toch niet uit? Dan kun je voor service altijd bij ons terecht.