Over ons

Effectief en fijn werken? Wij zorgen ervoor!

Eerst organiseren, dan automatiseren?

Vraag hier een demo aan!

Eerst organiseren, dan automatiseren

Scherpthe helpt jou effectief en fijn werken. ERP-software kun je op veel plaatsen halen, wij maken het verschil met onze aanpak . Door eerst naar mens en proces te kijken maken we een oplossing die perfect bij jouw organisatie past. Pas als de processen in kaart zijn, gaan we over op automatisering. Die werkwijze komt niet zo maar uit de lucht vallen. Wij zijn van huis uit bedrijfskundigen en weten dat je eerst moet organiseren voordat je succesvol kunt automatiseren.

Wij focussen ons niet op software, maar zetten mens en proces voorop. Wij kijken wat je doet en waar je heen wil. Dit vertalen we naar gewenste ondersteuning én leggen uit hoe we op die vertaling komen. Zo maken we jouw werk makkelijker. We zorgen dat je betere resultaten boekt en geven je de controle terug. Door de ERP voor je organisatie te laten werken, bereik je die resultaten sneller en is het werk nog leuker ook. Wat wil je nog meer?

“Scherpthe is bereikbaar. Ik vind het prettig dat we regelmatig samen de projecten doorlopen. Je voelt dat we elkaar ondersteunen, verder helpen en zij-aan-zij lopen. Ik heb vertrouwen in ze.”

Saskia de Waard, projectmanager business support Wabtec

Onze visie

1. Best practices

Wij werken op basis van best practices. Standaardsoftware configureren wij zo dat het op jouw manier van werken aansluit. Artikelnummers, stuklijsten, categorieverdelingen en managementrapportages gebruiken we allemaal net iets anders. Wij zoeken de sweet spot zodat jouw organisatie effectief kan werken.

2. Aandacht voor mens en proces

De ICT is er voor jou, niet andersom. Wij focussen daarom op mens en proces. Vanuit onze achtergrond als LEAN Masters, kijken we eerst in hoeverre zowel de interne als externe processen te verbeteren zijn. Daarna zorgen we dat de software je bij die betere manier van werken ondersteunt.

3. Kritisch meedenken

Wij willen altijd helpen. We vinden het leuk om met je mee te denken, geven ongevraagd advies en worden blij als we samen tot oplossingen komen. Om de best mogelijke uitkomst van jouw project te realiseren, denken we altijd kritisch mee. Als wij merken dat het beter kan, dan delen we die bevinding met jou.

4. Service en zelfredzaamheid

Je kunt bij ons altijd terecht voor service. Daar zijn we trots op. Maar het liefst maken we onszelf overbodig. Daarom zorgen we dat je onze software zelf goed leert kennen. We leggen uit hoe onze oplossing werkt, en maken jouw zelfredzaam in de omgeving. Heb je desondanks toch nog vragen? Dan staan we natuurlijk altijd voor je klaar.

Wie wij zijn?

In 2012 besloten Wouter en Jochem dat ze te veel met ICT en te weinig met mens en proces bezig waren. Als bedrijfskundigen vinden ze dat ERP-software een middel is en geen doel. De focus moet altijd op verbetering van de processen liggen. Daarom zochten ze een nieuwe manier van werken.

Die vonden ze door Scherpthe op te richten. Hiermee brachten zij hun visie in praktijk. In eerste instantie zetten ze vooral in op verbetertrajecten op basis van LEAN Management, LEAN Manufacturing en Quick Response Manufacturing. Toen een grote klant vroeg deze aanpak met Epicor te ondersteunen, kwamen ICT, technische bedrijfskunde en de visie van Scherpthe samen.

Sindsdien combineert Scherpthe de hoogwaardige Epicor ERP-oplossing voor het MKB en MKB+ met de eigen focus op mens en proces. Epicor is sterk in de ondersteuning van de maakindustrie. Scherpthe zet die kracht in om resultaat te boeken.

Wij zijn trots Premium partner van de Kinetic Cloud oplossing van Epicor Software Corporation

Wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen doen? Neem contact op en we maken samen een plan.

Jochem Terlunen
Eigenaar
Wouter van den Heuvel
Eigenaar
Antenieke van Dooren
Officemanager
Willem Otten
Projectmanager
Sjoerd Bunk
Epicor Specialist
Michael Smits
Epicor Specialist
Michel Franssen
Epicor Specialist
Jordi Koopmans
Epicor Specialist
Jenny van Gompel
Epicor Specialist
Lucas Goedhart
Epicor Specialist
Brian Versfeld
Teamleider Technisch Specialisten
Hans van Haren
Technisch Specialist
John Leysner
Epicor Support
Mike Vogels
Epicor Specialist
Serge Simons
Epicor Specialist
Sjors van Herk
Epicor Specialist