Veel gestelde vragen.

Onze eigen ondersteuning staat voor je klaar. Kijk hier voor de contactgegevens.

Tijdens de implementatie leiden we enkele medewerkers bij jouw organisatie op in het gebruik van Epicor. Zij kunnen dan als vraagbaak dienen bij hun collega’s als het systeem live is. Daarnaast kunnen wij met een gevarieerd aanbod aan trainingen en webinars jouw medewerkers verder opleiden.

Je kunt (bijna) altijd functionaliteit toevoegen of aanpassen. Wij staan na implementatie voor je klaar om mee te denken over de mogelijkheden.

Wij maken voor bijna al onze implementaties gebruik van de cloudoplossing van Epicor. Dat versnelt de implementatietijd, maakt onderhoud eenvoudiger, biedt meer opties en scheelt in de aanschaf van hardware en licenties.

Tijdens de implementatie brengen we samen alle bestaande bedrijfsgegevens in kaart en bepalen we wat naar het nieuwe systeem geïmporteerd wordt en wat we archiveren.

Epicor is de beste ERP-oplossing voor productiebedrijven. Het combineert standaard de productieplanning, het voorraadbeheer en de financiële administratie en voegt daar uitgebreide MES-modules aan toe. Dat maakt het out-of-the-box geschikt voor maakbedrijven, waardoor het soepeler werkt en eenvoudiger te implementeren is.

Industrie 4.0 (ook wel bekend als Smart Industry) is de trend waarin bedrijven IT-ondersteuning, vooral de data die gegenereerd worden bij het ondersteunen van fabricageprocessen, inzetten om efficiënter te produceren. Gegevens die ERP genereert spelen een belangrijke rol binnen de overgang naar Industrie 4.0.

Wij kunnen voor we aan de slag gaan een demonstratie van de software geven. Tijdens het implementatietraject kijken we tussentijds samen of gebouwde oplossingen naar verwachting werken. Een complete test vooraf is door de complexiteit van de software helaas niet mogelijk.

Bij een implementatie kijken we wat je nodig hebt en passen we de ERP-oplossing daaraan aan. Na tests vervangen we je oude oplossing voor de onze. Benieuwd hoe wij dit precies doen? Kijk bij onze aanpak.

De duur van een ERP-implementatie hangt heel sterk af van je wensen en eisen, de huidige situatie en nog een aantal andere belangrijke factoren. Gemiddeld kost een ERP-implementatie paar maanden. In praktijk kan het korter of (in ongunstige gevallen) langer duren. Wij houden je tijdens het proces goed op de hoogte en communiceren helder over verwachte tijden, eventuele vertragingen en mogelijke stappen die te nemen zijn om de implementatie op koers te houden.

Een oplossing die je koppelt, werkt op zichzelf maar deelt gegevens met je ERP-oplossing. Zo kun je overzicht houden op alle cijfers en data. Een oplossing die je integreert, wordt onderdeel van je ERP. Bij gebruik heb je niet meer door dat je met een extra oplossing werkt.

Keuze genoeg als het om ERP-oplossingen gaat. Los van de specifieke wensen en eisen van jouw bedrijf is vooral de expertise van je leverancier en de specialisatie van de oplossing van belang. Iedere ERP-oplossing is met veel werk geschikt te maken voor alle branches. ERP-software die is gebouwd voor een specifieke branche ondersteunt alle standaard processen al. Je kunt het sneller laten implementeren en hebt minder opstartproblemen. Dat vertaalt zich naar lagere kosten en een soepelere implementatie.

Als je het juiste pakket kiest, kun je heel veel zaken vanuit je ERP-oplossing regelen. Maar geen enkel pakket is alomvattend. De meeste bedrijven vullen hun ERP-oplossing aan met andere toepassingen die eventueel gekoppeld of geïntegreerd worden.

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Het is software waarmee je alle middelen die je nodig hebt om een bedrijf te runnen overzichtelijk bijhoudt en inzet. Kijk op deze pagina voor een uitgebreidere uitleg.

ERP-software geeft overzicht op je boekhouding en voorraad, stroomlijnt je productieplanning en geeft je inzicht in manieren om sneller en tegen lagere kosten te produceren. Als je jouw bedrijf wil laten gedijen, heb je ERP-software nodig.

Zonder ERP kom je niet ver in het MKB. Hiermee verzorg je (onder meer) de boekhouding en financiële administratie, hou je zicht op je voorraden en voer je de volledige productieplanning uit. Dat is nogal wat. De selectie van een ERP-oplossing roept vanzelfsprekend veel vragen op. Deze selectie van veelgestelde vragen geeft je vast antwoord op een paar die we vaker horen. Heb je zelf andere vragen? Dat kunnen we ons voorstellen. Neem contact op en we helpen je.