Duidelijke afspraken, heldere stappen met de Epicor Signature implementatiemethodologie

Wij verkopen geen software...! Wij verkopen succesvolle projecten...!

De kern van een goede implementatie zit in herkennen en plannen

Uitgangspunt van onze succes is begrip van processen in de Maakindustrie. Jaren lange ervaring vertaald in herkennen van de behoefte en de juiste stappen plannen voor een implementatie van Epicor binnen jouw organisatie. Dit doen we met oog voor de mens en het proces.
Implementatie van ERP is geen sinecure. Je bedrijfskritische processen gaan over naar een nieuw systeem en mensen krijgen nieuwe taken. Dat vereist gepaste zorg en een doordachte aanpak. Waarom het wiel uitvinden als je gebruik kunt maken van alle ervaring en middelen van de marktleider in ERP-software voor de Maakindustrie 'gevangen' in de Epicor Signature implementatie methodologie. 

Met toepassing van deze implementatie methodologie nemen we je in 5 fases bij de hand om te komen tot een succesvolle implementatie:

ERP implementeren in 5 fases

Scherpthe gaat verder dan alleen het toepassen van een systematiek. Vanuit Scherpthe hebben we ruim 10 jaar ervaring met het implementeren en begeleiden van onze klanten naar een nieuwe Epicor ERP. Een van de kritische succesfactoren is de mate waarin onvermijdelijke veranderingen worden onderkend en begeleid. Je organisatie kantelt van taakgericht naar procesgericht werken. Medewerkers krijgen een nieuwe werkwijze en als gevolg van de vergaande mogelijkheden en detailvastlegging van gegevens wordt een nieuwe ERP vaak ervaren als een registratie systeem ipv een informatie systeem. Met oog voor de mens en het proces definiëren en interpreteren we benodigde processtappen en zorgen we dat niemand achter blijft.

In 5 fases geven we je de middelen om meer controle te hebben, betere resultaten te boeken en met tevreden medewerkers samen te werken. 

Voorbereiding

Wat speelt er binnen jouw bedrijf? Welke problemen wil je direct aanpakken en wat verwacht je van onze ondersteuning? In overleg bepalen we de scope van het project (wat we gaan doen) en de beoogde resultaten.

Planning

We brengen je huidige processen in kaart en gaan kijken hoe we jouw bedrijf kunnen ondersteunen. Daarbij kijken we ook naar de mogelijkheden die herinrichting van die processen kan bieden.

Ontwerp

We vertalen de planning naar een oplossing die we in Epicor ERP inrichten. Waar mogelijk gebruiken we de standaard en waar nodig maken we aanpassingen. Als we functionaliteit missen dan voegen we die toe.

Validatie

We testen de inrichting natuurlijk eerst zelf uitvoerig. Als wij overtuigd zijn dat alle processen soepel lopen, nodigen we jou uit om mee te kijken. Wij zijn pas tevreden als jouw mensen er mee uit de voeten kunnen.

Implementatie en uitrol

Als de inrichting goed is, gaan we over op implementatie van jouw Epicor oplossing in de organisatie. Key users worden opgeleid, gebruikers  getraind en alle documentatie en werkinstructies zijn orde. Voorbereiding worden getroffen om na Go-Live jouw bedrijfskritische Epicor omgeving ook goed in beheer te kunnen nemen. Na afloop houden we een evaluatie om te kijken of er nog openstaande punten zijn.

De Epicor Signature implementatie methodologie projectmatige aanpak verzekert een soepele implementatie.

Daarom Scherpthe!

Eerst Organiseren dan Automatiseren

Mensen maken de maakindustrie, wij kijken daarom eerst naar mens en proces voor we op automatiseren over gaan. Als bedrijfskundigen weten wij dat je eerst moet organiseren voor je kunt automatiseren. Zo komen wij tot oplossingen die bij jouw bedrijf én bij jouw manier van werken passen. Dat maakt het werk makkelijker, zorgt voor betere resultaten en geeft je ook nog eens controle. Wat wil je nog meer?

Lees meer over Scherpthe

Zo maken wij jouw oplossing op maat

Stap 1

ICT is voor jou en niet andersom. Wij kijken hoe jij werkt en laten daar onze bedrijfskundige expertise op los.

Stap 2

We bouwen met standaard bouwblokken een oplossing die jouw manier van werken ondersteunt.

Stap 3

Wij zorgen dat je onze oplossing goed leert kennen. Kom je er toch niet uit? Dan kun je voor service altijd bij ons terecht.